HTML

A Polyklub blogja

Blog az Európai Üzleti Polytechnikum klubjának programjairól

Friss topikok

  • felkelonaphaza.com: Éljen a tajcsi! Én ezért élek. (2011.03.08. 13:36) Tajcsi és Csikung
  • zollendroller: sziasztok Polyklubosok! Zoli vagyok a jógáról. Érdekes, hogy ugyanolyan stílusú a blogunk! Ez is s... (2008.07.29. 16:14) Jóga keddenként
  • Anita: most, hogy harmadszor láttam a filmet -- és egyébként is, a komment ideje alatt a hét témája a pár... (2008.06.05. 18:48) Szamszára

2008.06.14. 11:56 Polyklub

Belső Gyermek tréning

Belső Gyermek csoport, terápiás hétvége
2x2 nap, közte 2 hét átgondolásra, ülepedésre
első hétvége: június 21-22, 9.30-tól 17.30-ig

Vezető: Murányi József
Szervező: Dán István, jelentkezés nála, a tréning előtti csütörtök (jún.19) estig: 0630 436 7254,  a tréning díja: 15 ezer forint/hétvége

 Dán István a Belső Gyermek csoportról:

A gyermekkori fájó sebek feltárása, tudatosítása és kezelése történik a csoportokon, hiszen a gyerekkori traumák a tudatalattiba szorulva tönkretehetik az ember életét. A gyógyulási folyamatot beindító első hétvége után az ember kap egy eszközkészletet, amivel a továbbiakban maga nevelheti belső gyermekét, megfigyelés és átgondolás révén megtörténik a felkészülés a saját szülőkkel való szembesülésre, fokozatosan beindulnak a felnőtt viszonyulási módok. Fontos tudni, hogy amilyen gyermekkorában gyökerező problémát valaki nem old meg, azt továbbadja gyermekeinek.

Sokan járnak lelki utakon, de addig nem tudnak igazán haladni, amíg a gyerekkori sérüléseket nem tudatosították, nem oldották meg. Dán István azoknak ajánlja a Belső Gyermek tréninget, akik sok mindent kipróbáltak, de még mindig hiányérzetük van, azoknak, akik örök bizonytalanok, nem találják a helyüket – és a kezdő keresőknek. Úgy véli, mindenkinek végig kellene menni egy ilyen tudatosítási folyamaton, be kéne építeni a középiskolás tananyagba. Aki jelentkezik a tréningre, biztos lehet benne, hogy olyan társakat vonz be, akikre szüksége van ahhoz, hogy továbblépjen – a csoportenergia segít a feltárásban, gyógyulásban.

Akit érdekel a Belső Gyermek csoport elméleti működése, annak a következő könyveket ajánlja:

John Bradshow: Vissza önmagunkhoz -- A bennünk élő gyermek felfedezése
Itt található néhány idézet Bradshow-tól

Susan Forward: Mérgező szülők
Itt ismertető olvasható a könyvről

 Dán István, profil:

informatikus, rendszerszervező
A kritikus 33 éves életkorban ért meg benne az elhatározás, hogy többet tudjon meg saját magáról, és egy „szerencsés véletlen” révén Murányi József, Munyi csoportjába került. Már az első hétvégén az egész életét megváltoztató élmények, felismerések érték, majd a csoportmunka és az azt követő egyéni átgondolás által megszűntek félelmei, megtanulta szeretni magát, és hogy ő is tud szeretni másokat. Megváltozott a kapcsolata a szüleivel – mert ő is megváltozott: „könnyebb papucsot húzni, mint az egész világot szőnyeggel borítani” – idézi Antony De Mellót. Másik kedvenc szerzője James Redfield, A mennyei prófécia írója.

A tanultakat a gyereknevelésben is hasznosítani tudja: a tréning révén megszakadt a káros viszonyulások láncolata, az öröklődő rossz elképzelések, világképek felülíródtak benne, így a gyermekeivel is másként törődik.

Már tudja, hogy mit szeretne elmondani másoknak, bár a felismerései után eleinte nem tudta megértetni magát, falakba ütközött, aztán „erőszakmentes kommunikáció”-t kezdett tanulni -- jelenleg éppen társtréneri képzésen vesz részt.

A régi ismerősei, barátai egy része nem tudta elfogadni a változását, nem értették, mi történt vele, és féltek, hogy ha megértik, nekik is változtatniuk kell az életmódjukon. A végetérő kapcsolatok sem úgy fejeződtek be, mint régen, hanem barátsággal váltak el egymástól. Az új életében sok új barátsága is született olyanokkal, akik szintén ezen az egyre nagyobb tudatosságot létrehozó úton járnak, részt vesz például a Polyklub „Keddi Beszélgetések” csoportján.

Egyéb információk a Belső Gyermekről:

Könyvajánló:
Brigitte Hamann: A belső gyermek a horoszkóp tükrében
Belső gyermeknek azt a bennünk lakozó erőt nevezzük, amely tapasztalatokat és értelmet keres az életben, ugyanakkor belső hajtóerőként működik, s képessé tesz minket a boldogságra. Csakhogy gyakran nem tudja optimálisan kifejteni a hatását. Ilyenkor azt mondjuk: a belső gyermek sérült.

Létezik bennünk még egy elemi erő: a belső felnőtt, aki egy bizonyos irányba tereli energiánkat, s alakot ad neki. Általa tájékozódunk, de ez az erő zabolázza meg számtalan parancsával a bennünk élő gyermeket is.

Könyvünk nem csupán a személyiség e két összetevőjét vizsgálja meg alaposan. A szerző mindezt összefüggésbe hozza az asztrológiával. Az állatövi jegyek alapján, könnyed és olvasmányos stílusban mutatja be a belső gyermek és a belső felnőtt tizenkét megnyilvánulási formáját. A horoszkóp segítségével könnyebben felismerhetjük másik oldalunkat: sérüléseinket és védekező stratégiáinkat. Brigitte Hamann azonban nem csupán megmutatja nekünk a belső gyermeket, hanem olyan gyakorlatokat is javasol, amelyek segítségével kapcsolatba léphetünk vele, és ezt a kapcsolatot a későbbiekben is eredményesen fenntarthatjuk.

 
Lehetséges témák, amelyek a Belső Gyermek tárgyalása közben felmerülnek:

A négy alszemélyiség (belső tápláló, belső gyermek, belső harcos, belső bölcs);
Az alszemélyiségekkel való kapcsolat jelentősége;
Az alszemélyiségek harmonizálása;
A „belső pajzs” jelentősége;
A Belső Gyermek kialakulása;
A megsebzett Belső Gyermek hatása életünkre (másoktól való függés, agresszív viselkedés, önimádat stb.);
A Belső Gyermek gyógyítása (meditáció, kineziológia stb.);
Az egészséges Belső Gyermek megnyilvánulásai (pozitív életszemlélet, társas igény, spiritualitás stb.);
A szülők szerepe;
Megbocsájtás és a felelősség felvállalása;
Az érzelmek megélése és kifejezése;
A játék jelentősége gyerekkorban és felnőttkorban;
A Belső Gyermek és a Belső Felnőtt harmonikus kapcsolata;
A Belső Gyermek a szellemtudomány megközelítésében.
(Váradi Tibor előadása alapján)

 a transzperszonalis.hu meghatározása:

Mindnyájunk tudattalanjában él egy Belső Gyermek. Legtöbbünkben sebet hordoz, amit pici korunkban szenvedtünk el. Ez a láthatatlan sebesült kisgyerek időnként kitör a legracionálisabb felnőttből is, és éretlen, viharos módján súlyos károkat okoz, főleg intim személyes kapcsolatok terén. A Belső Gyermek tréning e személyiségrész gyógyítására tanít meg, hogy szenvedő, veszélyes kísérő helyett kreatív, spontán, derűs játszótársként szerepeljen életünkben.

Szólj hozzá!

Címkék: gyermekkor tudatalatti tudatosítás


A bejegyzés trackback címe:

https://polyklub.blog.hu/api/trackback/id/tr51519860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása